aanvraag offerte nl

Vraag hier uw gratis offerte aan.

(antwoord binnen de 5 dagen)

Steenstrips

Esoleren: Gevelisolatie met steenstrips


Wanneer je een grondige renovatie van je gevel plant, dan kan je er best meteen voor zorgen dat je gevel op alle vlakken goed scoort. De uitstraling van je gevel hoort daar natuurlijk bij, maar bijvoorbeeld ook het isolerende karakter. Een manier om zowel uitstraling als isolatie met elkaar te combineren, is door te kiezen voor gevelisolatie met steenstrips.

Wat zijn steenstrips?

Voor wie nog niet vertrouwd is met het systeem, steenstrips zijn strips die geslepen worden uit echte stenen, zoals bakstenen of natuurstenen. Ze zijn dus uit hetzelfde materiaal gemaakt als voorwaardige stenen, maar zijn veel dunner. De dikte van steenstrips varieert van 20 tot 50 mm.

Steenstrips kunnen uit verschillende materialen gemaakt worden. Steenstrips uit bakstenen zijn een klassieke toepassing, maar ook natuursteen of siersteen is mogelijk.

Voordelen van steenstrips

Bij Isodomo zijn we grote liefhebber van steenstrips. En ook bij het grote publiek zijn steenstrips de laatste jaren alsmaar populairder geworden, en dat mag niet verwonderen. Een gevelbekleding met steenstrips heeft immers een aantal grote voordelen.

Authentiek karakter

Misschien wel het belangrijkste voordeel, is dat je gevel een authentiek karakter blijft bewaren. De strips worden immers gemaakt uit echte stenen, waardoor het uitzicht aan de oppervlakte hetzelfde blijft. Je gevel bekleden met steenstrips of echte stenen gebruiken, je zal het verschil niet merken.

Makkelijk te plaatsen

Een ander belangrijk voordeel is dat gevelbekleding met steenstrips makkelijk aan te brengen is. De steenstrips kunnen immers meteen op de bestaande muur worden bevestigd met behulp van lijm. Er hoeft dus geen aparte fundering te worden aangebracht, zoals bij een bakstenen muur. Dit maakt deze methode ook een zeer interessante investering.

Ruime keuze aan materialen en textuur

Steenstrips kunnen geslepen worden uit verschillende soorten authentieke materialen. Baksteen, natuursteen en composiet zijn veel voorkomende materialen. Ook op vlak van vormen, kleuren en textuur heb je enorm veel keuze.

Wat je voorkeur ook wegdraagt, je favoriete steenstrip bestaat! Want het gamma aan steenstrips kent geen einde. Kleur, vorm, grootte: het is allemaal aanpasbaar. Je kiest de steenstrip die het best bij jouw interieur of gevel past.

Steenstrips combineren met gevelisolatie: esoleren!

Indien je je gevel wil bekleden met steenstrips, dan kan je er best meteen voor zorgen dat deze voldoende geïsoleerd is. Steenstrips kunnen namelijk perfect gecombineerd worden met gevelisolatie.

Bovendien is isoleren langs de buitenkant, of esoleren, veel interessanter dan isoleren langs de binnenkant, omdat het risico op koudebruggen veel minder groot is. Met buitenmuurisolatie kan je immers een ononderbroken isolatieschil rondom je huis aanbrengen.

Wij kunnen op verschillende manieren te werk gaan, afhankelijk van je situatie.

 

  • Zonder spouwmuur

Heeft je muur geen spouw? Dan wordt de isolatie langs de buitenkant van de muur geplaatst, zodat je een volledig sluitende isolatieschil rond je woning hebt. Hierop kunnen meteen de steenstrips aangebracht worden.

 

  • Met spouwmuur

In deze situatie kan je ervoor opteren om de buitenste muur te verwijderen en isolatiepanelen in de plaats te monteren. Dit heeft als voordeel dat je muur niet aan dikte wint.

Onze partners in steenstrips

Wij werken samen met professionele partners in hoog kwalitatieve steenstrips.

Even kennismaken?

E-Board Vandersanden  

Het alombekende E-board van Vandersanden bestaat uit een isolatieplaat, waarop nadien de steenstrips van echte stenen makkelijk kunnen aangebracht worden. Het E-board is speciaal ontworpen voor professionele aannemers.

Het E-board kan bevestigd worden op metselwerk, maar ook op beton, cellenbeton en houtskeletbouw. Wat de steenstrips betreft, kan je kiezen uit het volledige gamma aan gevelstenen van Vandersanden.

eboard

GCR Stone 

De steenstrips van GCR Stone zijn van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Ook hier heb je de keuze uit vele verschillende stijlen en kleuren, van modern tot authentiek. Ook de composiet steenstrips van GCR Stone zijn makkelijk te plaatsen, en komen met een garantie van maar liefst 30 jaar.

gcr

Ideal Pierre Concept

De composiet steenstrips van Ideal Pierre Concept zijn ideaal voor iedereen die houdt van een authentieke, natuurstenen look. Ook hier heb je de keuze uit verschillende vormen en texturen, al ligt de nadruk bij Ideal Pierre Concept vooral op composiet natuursteen.

ipc-logo

Gratis offerte binnen de 5 dagen

Ben je geïnteresseerd in een gerenoveerde gevel met steenstrips? Contacteer ons meteen! We maken een afspraak voor een bezoek, en je krijgt van ons een gratis offerte binnen de 5 dagen. Tot binnenkort!